Fransmännen firar guld

Världsmästarna Frankrike

I fransmännens första match ställdes man mot Australien och mot allas förväntan producerade en nedslående prestation då man nätt och jämnt fick med sig en vinst. I den andra gruppspelsmatchen ställdes fransmännen mot Peru, en match som inte skulle vara några problem alls för stornationen. Peru var många gånger nära att ta ledningen med stolpskott och stora insatser av målvakten Lloris, men den unga storstjärna Kylian Mbappé sköt fransmännen till seger, vilket innebar att laget var klara för slutspel. Efter att spelat 0-0 i den sista gruppspelsmatchen mot Danmark vann fransmännen sin grupp och danskarna tog sig vidare i och med andraplatsplaceringen.

I den första slutspelsmatchen ställdes fransmännen mot världens bästa Lionel Messi och hans nation. Argentina hade inte alls imponerat och hade med väldigt liten marginal tagit sig vidare till slutspel efter att endast ha vunnit en match i gruppspelet. Det kom dock att bli en nagelbitare till match som slutade 4-3 till fransmännen efter att tonåringen Mbappé än en gång räddat ”Les Bleus”.

I kvartsfinalen mötte Frankrike den lilla men historiskt sett väldigt framgångsrika fotbollsnationen Uruguay. Uruguay, med Suarez i spetsen, hade tagit sig till kvartsfinal med fyra raka vinster och endast ett insläppt mål. Det dröjde dock endast 40 minuter innan det andra insläppta målet kom, då den franska mittbacken Raphael Varane nickade in en hörna. Slutresultatet blev 2-0 och än en gång hade fransmännen lyckats ta sig vidare utan att spelmässigt riktigt imponera.

I en av turneringens två semifinaler ställdes nu Frankrike mot grannlandet Belgien. Belgarna, ledda av De Bruyne, hade imponerat stort under hela mästerskapet och hade fått många experter att tro att de hade en chans att slå storebror Frankrike. Mittbacken Umtiti såg till att det blev annorlunda då han nickade in en hörna och tog sitt land till VM-final.

Vad som såg ut att bli en tuff final blev en komfortabel seger för fransmännen efter en spektakulär andra halvlek. Mbappé, som utsågs till turneringens bästa unga spelare, gjorde lagets sista mål som innebar 4-2 till fransmännen och guldet var i hamn. Frankrike var världsmästare.

Kommentarer inaktiverade för Världsmästarna Frankrike
ashe