Ryssland arrangerar VM

Komma igång med styrketräning

Att börja styrketräna kan vara tufft och utmanande för många. Många upplever att det tar mycket tid och man har svårt att hitta motivationen för att både ta sig iväg till gymmet och lägga ner det hårda arbete som själva träningen innebär. Men när man väl har kommit igång med denna träning kommer den inte bara göra att man blir starkare, utan också att man får bättre självförtroende och kan fungera bättre i vardagen. Här kommer därför lite tips till dig som vill börja styrketräna.

Hemmagym

För den som inte har tid att ta sig iväg till ett gym kan det vara en riktigt bra idé att sätta upp ett välutrustat hemmagym i sitt hus. På så sätt kan man göra träningen långt mycket mer effektiv än om man ska ta sig till och från ett gym. Man kommer snabbt upptäcka att träningen knappt behöver ta någon tid alls, speciellt inte om man bestämmer sig för att köra lite kortare men mer intensiva pass. Gör man det och dessutom har tillgång till ett hemmagym kommer man inte att behöva lägga så mycket mer tid än cirka 30 minuter om dagen, för att få riktigt tydliga resultat.

Börja lugnt

Ett annat tips till den som vill komma igång med styrketräning är att lägga det hela på en rimlig nivå i början. Att försöka hoppa på ett färdigsnickrat pass som är anpassat för någon som har stor erfarenhet av styrketräning kommer inte bara att göra att man tappar motivationen för att man inte klarar passet. Kroppen kommer inte heller att ha de förutsättningar som krävs för att återhämta sig och därmed kommer man inte att få ut de resultat av träningen som man hade önskat. Att därför börja lugnt för att sedan successivt trappa upp och öka sin styrketräning är viktigt.

Kommentarer inaktiverade för Komma igång med styrketräning
ashe