Ryssland arrangerar VM

Padel är den nya sporten alla vill utöva

Padel är folkets sport som passar merparten av människor. För att spela padel krävs det inte alls mycket utrustning. Du behöver ett racket som passar dig, ett par bra skor som du kan göra snabba vändningar med och några bollar. Du kanske tror att tennisbollar och padelbollar är samma sak men så är faktiskt inte fallet. Bollarna ser likadana ut och de är tillverkade av samma producenter. De är till och med tillverkade i samma material. Trots allt det finns det några skillnader som spelar stor roll när du spelar padel. Trycket i padelbollen är inte alls samma som i en tennisboll. Trycket är något lägre i padelbollar, vilket gör att padelbollen upplevs lite långsammare och tyngre när du slår den även om bollen väger lika mycket som en tennisboll. Eftersom trycket är lägre i padelbollarna skiljer studsen de båda bollarna åt. Storleken är också något som skiljer. Du kan inte se att storleken skiljer sig med blotta ögat men tennisbollar har ett något större storleksspann.

Padelbollens livslängd

En padelboll håller för ungefär två timmar aktivt spelande på amatörnivå. I padel är det bollarna som är den största förbrukningsvaran. Det spelar ingen roll om du köper det dyrare padelbollarna, de kommer inte ha hålla länge eftersom trycket och studsen kommer avta lika snabbt. För att förlänga livet på padelbollarna kan du förvara dem i olika tryckbehållare som motsvarar trycket i bollen. Hur mycket längre livslängden blir är ett omdiskuterat ämne.

Att börja spela padel är enkelt

Om du inte har testat padel ännu kan det vara värt att veta att det är en lätt sport att lära sig och du kan spela med mer avancerade spelare utan att känna att du är en belastning. Det är just det som är det fina med padel, att det går att vara på olika nivåer men ändå kunna få till ett bra spel. I början kan du hyra racket och ta dina vanliga tennisskor. Ska du däremot spela mer ofta ska du skaffa rätt utrustning. När du ska hitta ett racket som passar dig kan du behöva pröva lite olika typer innan du hittar ett bra.

Kommentarer inaktiverade för Padel är den nya sporten alla vill utöva
ashe