Ryssland arrangerar VM

Att träna/utöva sport med smink

Att träna eller utöva sport när du har smink på dig kan leda till vissa problem. Det finns dock ett rätt stort utbud med sminkprodukter som är anpassade till just träning. Dessa produkter beskrivs ofta som vattenfasta eller har ordet “athleisure”, vilket är en kombination av orden “leisure” och “athlete”. Dessa produkter är alltså främst till personer som utövar sporter eller tränar och gärna vill ha smink på sig.

Personer som tävlar i sporter, ofta framför stora publiker, använder ofta smink för att se så bra ut som möjligt. Men om du endast tränar då och då på fritiden är det bäst att du undviker smink. Ska du delta i ett offentligt sportevenemang kan du många gånger klara dig med en bra primer, foundation och kanske lite mascara. Primern är den viktigaste delen eftersom det är en produkt som bland annat ser till att sminket ovanpå håller längre.

Undvik helst att träna med smink

Många hudexperter rekommenderar att vi alla låter vår hud vila under träningen. Idag vill dock många personer gärna ta en selfie i gymmet efter träningen och gillar inte att visa sig utan smink. Ett tips är att endast välja en bra primer, det finns nämligen de produkter som ger dig en jämnare hudton. Du kan sedan använda “blotting papers” för att suga upp eventuell svett i ansiktet.

Svett plus smink kan leda till inflammation

Smink är produkter som ska sitta på huden och inte sugas upp. När du utövar en sport, som padel, eller tränar, kommer du bli varm och börja svettas. Detta kommer leda till att din hud lättare absorberar eventuellt smink du bär. Detta kan sedan leda till att dina porer täpps till och du får pormaskar. Dina tilltäppta porer kan även leda till akne ifall du är en av de personer som lider av detta. Akne får de flesta av oss att känna oss skämda vilket leder till att vi täcker över aknen med mer smink.

Att ha smink på sig under träning leder även till att svetten kommer stängas in i huden. Detta kan leda till torr hud. Svett innehåller dessutom en syra som kan leda till tråkiga irritationer och inflammationer. På grund av detta är det bäst att undvika smink vid träning.

Välj smink som ej är oljebaserad

För alla som vägrar att gå ut utan smink och väljer att sminka sig vid sportutövningar och träningar finns det produkter du bör välja. Det allra viktigaste är att du undviker smink som innehåller olja. Ett bra alternativ på foundation kan vara en tunnare foundation i flytande format. Det kan även vara bra att välja produkter som är långvariga eller speciellt framtagna för aktiva personer.

Rengör ansiktet noga

Du som väljer att bära smink vid träningen bör vara extra noga när du tar hand om huden och tvättar ansiktet. Välj rengöringsprodukter med hög kvalitet. Använder du vattenfast smink bör du se till att välja rengöring som klarar av att tvätta bort detta. Var även noga med att smörja in ditt ansikte med en hudkräm som är skonsam.

Kommentarer inaktiverade för Att träna/utöva sport med smink
ashe