VM:s främsta

Best Young Player Award

Med tidigare vinnare som Pelé, Franz Beckenbauer, Michael Owen och Thomas Muller så är FIFA:s ”Best Young Player Award” ett otroligt ärofyllt pris. Det var dock ingen diskussion under denna upplaga av världsmästerskapet i fotboll om vem som skulle vinna priset. Mbappé blev i en av matcherna under turneringen den andra tonåringen tillsammans med Pelé att göra två mål i en och samma VM-match. I en presskonferens efter matchen sade Mbappé: ”Det är smickrande att vara den andra efter Pelé men låt oss sätta saker i rätt perspektiv, Pelé var på en helt annan nivå”. Totalt gjorde 19-åringen fyra mål under turneringens gång och var en av de bästa spelarna i det vinnande laget Frankrike.

En av hans tidigare ungdomstränare sa detta om Mbappé efter att ha blivit frågad om hans talang som ung: ”Första gången jag tränade honom var när han var sex år gammal. Man kunde redan då se att han var något speciellt, han kunde göra mycket mer än de andra barnen. Hans dribbling var utomordentlig och hans snabbhet var redan då långt utvecklad”.

Kylian Mbappé spelar för den franska storklubben Paris Saint-Germain där han har spelat cirka 60 matcher och gjort hela 51 mål under tre säsonger. Efter att ha gjort stor succé som 17-åring i den franska klubben AS Monaco riktades hela världens ögon mot tonåringens otroliga snabbhet och känsla för mål. Den franska klubben Paris Saint-Germain, med sin bottenlösa plånbok, köpte Mbappé under sommaren 2018 efter att ha haft honom på lån under säsongen innan.

Redan som 18-åring debuterade Mbappé för det franska landslaget och blev därmed den andra yngsta spelare att någonsin spela för ”Les Bleus”. Han gjorde sitt första A-landslagsmål i en VM-kvalmatch mot Holland.

Kommentarer inaktiverade för Best Young Player Award
ashe