VM:s främsta

Guldskon

Ett obestridligt tecken på kvalitet i världsklass och internationell prestige, det finns få bättre indikatorer på storhet än när en spelare lyckas göra flest mål i ett fotbolls-VM. Med Eusebio, Garricha, och den ursprungliga Ronaldo bland sina tidigare vinnare har Guldskon besökt hemmet av några av de absolut bästa fotbollsspelarna genom tiderna. Efter att ha gjort sex mål för sitt land så visade Harry Kane vägen för England, som så länge törstat efter internationell framgång. Trots att det inte ledde hela vägen för Harry Kane och hans England så vann kaptenen skytteligan under detta världsmästerskap.

Frankrikes finalhjältar, Antoine Griezmann och Kylian Mbappé avslutade båda två turneringen med fyra mål var, tillsammans med tre andra spelare, inklusive den belgiska forwarden Romelu Lukaku. Kanes sex mål var tillräckligt många mål för att vinna Guldskon i nio av de tio senaste världsmästerskapen. Harry Kane är den andra engelsmannen att vinna Guldskon, tillsammans med Gary Lineker som gjorde lika många mål (6) under fotbolls-VM 1986. Dock så är de båda två långt ifrån det sextio år gamla målrekordet som fransmannen Just Fontaine satt 1958, då han lyckades göra hela tretton mål.

Harry Kane spelade under fotbolls-VM, och gör så än idag, för den engelska klubben Tottenham Hotspur. Kane är född och uppvuxen i Londondistriktet Walthamstow och började sin fotbollskarriär i just Tottehnham Hotspur. Kane gick snabbt genom lagets ungdomsakademi och flyttades upp till klubbens A-lag redan 2009, då som 16-åring. Under sina tidiga år i klubben blev det ett flertal utlåningar för Kane, då han bland annat lånades ut till Leyton Orient, Millwall, Leicester City och Norwich City. Efter att Maricio Pchettino utsågs till huvudtränare för klubben 2014, så växte Kanes roll inom laget. Under sin första hela säsong för klubben gjorde forwarden hela 31 mål och slutade som tvåa i den engelska skytteligan samt tog hem priset som “Årets unga spelare” i Premier League. Året därpå följde Kane upp sina tidigare bedrifter med att denna gång vinna skytteligan, och dessutom lyckades han leda Tottenham till Champions League-kval. Under säsongen 2016-17 slutade engelsmannen än en gång som skytteligavinnare och utsågs samma år till Premier Leagues bästa spelare. Harry Kane håller rekordet för flest “Månades spelare” i Premier League med hela sex stycken under en och samma säsong. I januari blev han Tottenhams bästa målskytt genom tiderna.

I det engelska landslaget har Harry Kane gjort 31 mål på 44 matcher. Han debuterade som 21-åring under 2015. Efter många mål och stor succé valdes han i mars 2018, inför fotbolls-VM, till att bli det engelska landslagets kapten. Efter att ha lett sin nation till en semifinal tillsammans med att vinna Guldskon, anses Harry Kane idag som en av Englands bästa spelare genom tiderna.

Kommentarer inaktiverade för Guldskon
ashe